Wat is het verschil tussen linoleum en marmoleum?

Als u op zoek bent naar een duurzame, milieuvriendelijke en stijlvolle vloerbedekking voor uw woning of bedrijfspand, dan zijn linoleum en marmoleum wellicht geschikte opties voor u. Deze veelzijdige en onderhoudsvriendelijke vloeren worden gemaakt van natuurlijke materialen en zijn CO2-neutraal. Ze zijn populair vanwege hun hoge kwaliteit, innovatief design en bijdrage aan een gezond binnenklimaat. In dit artikel bespreken we het verschil tussen linoleum en marmoleum en helpen we u bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.


Een milieuvriendelijk en veelzijdig natuurproduct

Linoleum is een milieuvriendelijk natuurproduct, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kurk. Het is een duurzame en veelzijdige vloerbedekking die geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder "droge" ruimtes zoals woonkamers, gangen en ziekenhuizen. Linoleumvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en formaten en kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke smaak en interieur. Daarnaast zijn linoleumvloeren gemakkelijk te onderhouden en bieden ze een lange levensduur.

De merknaam voor hoogwaardige vloeren

In feite is er nauwelijks het verschil tussen linoleum en marmoleum; beide vloeren zijn gemaakt van dezelfde materialen en hebben vergelijkbare eigenschappen. Marmoleum is echter een merknaam van de Nederlandse fabrikant Forbo. Een Marmoleum vloer staat bekend om zijn hoge kwaliteit, unieke ontwerpen en milieuvriendelijke karakter. Marmoleumvloeren zijn verkrijgbaar in diverse series, zoals Cocoa, Concrete, Fresco en Striato Linear, waardoor er voor ieder wat wils is. Bovendien hebben marmoleumvloeren antibacteriële eigenschappen, bevatten ze geen ftalaten, weekmakers of minerale olie en bieden akoestische linoleumvloeren, zoals Marmoleum Decibel, uitstekende geluiddempende eigenschappen.


De voordelen van linoleum

Zowel marmoleum- en linoleumvloeren bieden tal van voordelen. Allereerst zijn ze gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen, wat betekent dat ze milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Ze dragen bij aan een gezond binnenklimaat door hun antibacteriële eigenschappen en het ontbreken van schadelijke chemische stoffen. Daarnaast zijn linoleum en marmoleum vloeren slijtvast en gemakkelijk te onderhouden, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes zoals scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Tot slot zijn er tal van kleuren, patronen en formaten beschikbaar, zodat u altijd een vloer kunt vinden die perfect aansluit bij uw interieur en persoonlijke smaak.

Overweeg uw opties met behulp van een specialist

Als u overweegt om marmoleum- en linoleumvloeren in uw woning of bedrijfspand te installeren, is het belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw specifieke behoeften en wensen. Vloerenspecialist aan Huis biedt een ruim aanbod aan marmoleumvloeren met voordelen zoals gratis meet- en legservice, laagste prijsgarantie, korte levertijden en milieuvriendelijke producten.

Marmoleum producten:

Nu 5% korting op de gehele offerte!

Tijdelijk 5% korting op de gehele offerte, bovenop bestaande kortingen. De korting zal automatisch in de offerte berekend worden.

Bel ons nu via 06-45771157