Vloerenspecialistaanhuis.nl

Veelgestelde vragen

Wij van de VloerenSpecialist helpen u graag met het uitkiezen van een geschikte vloer op maat. Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

(4,5) Fantastische resultaten (51) beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Marmoleum en Linoleum?

In feite zit er geen enkel verschil tussen linoleum en marmoleum. Marmoleum is namelijk een merknaam voor linoleum.

Hoe wordt Marmoleum onderhouden?

Voor het verzorgen van Marmoleum wordt Forbo Monel geadviseerd. Monel is een vloerverzorgingsproduct dat reinigt en gelijktijdig een verzorgend zeepfilmpje achterlaat waardoor vuil minder gemakkelijk hecht aan de vloer. Monel geeft de vloer een iets stroever oppervlak en een matte glans.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen

Kan Marmoleum op Marmoleum worden geplakt?

Voor het beste resultaat de oude vloer verwijderen. In overleg kan worden bepaald of de oude vloer eventueel toch kan blijven liggen.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Wordt Marmoleum in badkamers gebruikt?

Dit wordt niet geadviseerd, de vochtigheidsgraad is te hoog waardoor Marmoleum zacht kan worden.

Kan Marmoleum verkleuren door de zon?

Nee, het verkleurt niet onder invloed van zonlicht.

Waarom wijkt de kleur van een pasgelegde vloer af van de kleur die is uitgezocht?

Marmoleum kan op het eerste gezicht een andere kleur hebben dan waarvoor is gekozen, meestal is het iets donkerder en lichte kleuren zijn daardoor iets geler. Dit is slechts tijdelijk!

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Kan Marmoleum in een appartement worden toegepast?

Ja, mits er een geluidsisolerende ondervloer wordt toegepast zoals de QuickFit ondervloer. In combinatie daarmee wordt een waarde bereikt van zelfs Llin 12 dB en dus hoger c.q. beter dan de 10 dB die meestal wordt geëist. Een TNO rapport hiervan is verkrijgbaar.

Kan Marmoleum op een plavuizenvloer worden gelegd?

Niet rechtstreeks, maar wel na egaliseren.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Kan Marmoleum op vloerverwarming?

Ja, de warmteweerstand is zeer laag, dus het laat de warmte goed door.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Kan een oude Marmoleumvloer gemakkelijk worden verwijderd?

Dat hangt er helemaal vanaf hoe vast het zit en hoe sterk de samenstelling van de ondervloer is, soms kost een woonkamer een dag, soms drie dagen. De ondervloer of egalisatielaag zal meestal wel beschadigen. Daarom is herstel d.m.v. egaliseren is noodzakelijk.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Kunnen er ook figuren in Marmoleum worden gesneden?

Vloerdecoraties kunnen naar eigen ontwerp worden vervaardigd. Maak kennis met de “Aqua World” van de vloerdecoraties. Snijden met water is een geavanceerde snijtechniek. Een zeer dunne waterstraal wordt met grote kracht uit een spuitkop geblazen. Dit gebeurt niet op de vloer, maar met een Aquajetmachine c.q. waterstraalmachine.

Voor uitgebreid advies hiervoor kunt u met ons contact opnemen.

Is Marmoleum krasvast?

Je kan de marmoleum krijgen in diverse vormen. Zo kan je het kopen op rol of als klikpanelen in de vorm van tegels en stroken. De vloeren zijn slijtvast, krasvast, isoleren, zijn veerkrachtig, vochtbestendig, anti-statisch en kleine beschadigingen kunnen met groot gemak worden bijgewerkt.

Is Marmoleum naadloos?

Marmoleum is 2 meter breed en dus niet naadloos. Er zal altijd een naad zijn. De vloer wordt zo strak mogelijk tegen elkaar aan gelegd, er kan ook gekozen wordt om de vloer te lassen.

Is Mamroleum duurder dan PVC?

In tegenstelling tot Mamroleum is PVC vaak iets minder duur in aanschaf, maar niet minder hoogwaardig, afhankelijk van de fabrikant.

Waarom een Marmoleum vloer?

Waarom Marmoleum? Als je kiest voor marmoleum dan weet je zeker dat je een zeer duurzaam natuurproduct kiest. Een marmoleum vloer koop je voor zeker 25-30 jaar. Het product is slijtvast, is heel makkelijk schoon te maken en goed te onderhouden

Welke ondervloer is er nodig bij Marmoleum?

Voordat u een Marmoleum vloer kunt gaan leggen, heeft u een vlakke ondervloer nodig. Wij raden daarom aan een ondervloer met egaliserende eigenschappen te plaatsen, bij voorkeur één waarbij de plaatnaden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u meer weten over het leggen van een vloer in Amsterdam en omstreken of wilt u gratis advies ontvangen? Neem dan eens contact met ons op om verder te informeren. Indien gewenst kunnen we bij u thuis langs komen om u persoonlijk te adviseren.

Nu 5% korting op de gehele offerte!

Tijdelijk 5% korting op de gehele offerte, bovenop bestaande kortingen. De korting zal automatisch in de offerte berekend worden.

Bel ons nu via 06-45771157