Wat is een pvc vloer?

Een PVC vloer, afgeleid van de afkorting Polyvinylchloride, is een populaire vorm van vloerbedekking die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Deze vloeren zijn samengesteld uit verschillende lagen polyvinylchloride en andere additieven, die samenkomen om een stevige, veerkrachtige en aantrekkelijke vloer te creëren die geschikt is voor verschillende toepassingen, zowel in huishoudelijke als commerciële omgevingen.


Een PVC vloer bestaat doorgaans uit verschillende lagen. De bovenste laag is een slijtvaste en transparante polyurethaanlaag, die de vloer beschermt tegen krassen, vlekken en slijtage. Deze laag kan ook worden voorzien van een speciale coating, zoals een anti-slip of anti-bacteriële coating, afhankelijk van de specifieke behoeften van de ruimte.


Direct onder de toplaag bevindt zich de decoratieve laag, die verantwoordelijk is voor het uiterlijk van de vloer. Deze laag kan verschillende ontwerpen, patronen en texturen hebben, variërend van realistische hout- of steen imitaties tot moderne en abstracte ontwerpen. Dit geeft PVC vloeren een brede esthetische veelzijdigheid, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elk interieurontwerp.


Onder de decoratieve laag bevindt zich de kernlaag, die de structurele integriteit van de vloer biedt. Deze laag bestaat meestal uit geëxtrudeerd PVC, wat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Afhankelijk van het specifieke type PVC vloer, kan de kernlaag ook extra eigenschappen hebben, zoals geluidsisolatie of warmte-isolatie.


Tot slot is er de onderlaag, die dient als basis voor de vloer en helpt bij het voorkomen van kromtrekken en vervorming. Deze laag kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals schuim of kurk, en biedt extra comfort en demping tijdens het lopen.Voordelen van PVC vloeren

 • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn buitengewoon duurzaam en bestand tegen slijtage, vlekken en krassen. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen, keukens en commerciële ruimtes.


 • Waterbestendigheid: Dankzij hun waterdichte eigenschappen zijn PVC vloeren uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.


 • Eenvoudig onderhoud: PVC vloeren zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het regelmatig vegen en dweilen is meestal voldoende om de vloer in goede conditie te houden.


 • Comfortabel: PVC vloeren voelen zacht en comfortabel aan onder de voeten, wat zorgt voor een aangename loopervaring.


 • Geluiddempend: Door hun dempende eigenschappen absorberen PVC vloeren geluid, waardoor ze ideaal zijn voor appartementen of bovenverdiepingen.


 • Veelzijdigheid in ontwerp: Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen bieden PVC vloeren eindeloze ontwerpmogelijkheden die passen bij elke interieurstijl.


Soorten PVC vloeren


 • Lijm PVC vloeren: Deze vloeren worden rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Ze bieden een naadloze afwerking en zijn bijzonder duurzaam.


 • Klik PVC vloeren: Klik PVC vloeren worden geïnstalleerd met behulp van een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaatvloeren. Dit maakt ze eenvoudig te installeren en te vervangen.


 • Plak PVC vloeren: Deze vloeren hebben een zelfklevende achterkant en worden direct op de ondervloer geplakt. Ze zijn ideaal voor snelle en gemakkelijke installaties.


Hoe PVC vloeren te onderhouden?

Het onderhoud van PVC vloeren is eenvoudig en vereist niet veel moeite. Hier zijn enkele tips om uw PVC vloer in optimale conditie te houden:


 • Veeg de vloer regelmatig om stof en vuil te verwijderen.
 • Dweil de vloer af en toe met een mild reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen.
 • Vermijd schurende reinigingsmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
 • Gebruik beschermende viltdopjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen.
 • Vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht, omdat dit verkleuring kan veroorzaken.
 • Door deze eenvoudige onderhoudsrichtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw PVC vloer er jarenlang als nieuw blijft uitzien.


Geïnteresseerd in een PVC vloer? 

PVC vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid, eenvoudig onderhoud en veelzijdigheid in ontwerp. Of u nu op zoek bent naar een natuurlijke houtlook, een moderne beton uitstraling of een levendige kleur, er is een PVC vloer die bij uw smaak en interieur past. Ons uitgebreide assortiment biedt een scala aan vloeren die volledig op maat kunnen worden gemaakt, speciaal voor u.Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contactformulier of bellen naar 0645771157Marmoleum

Nu 5% korting op de gehele offerte!

Tijdelijk 5% korting op de gehele offerte, bovenop bestaande kortingen. De korting zal automatisch in de offerte berekend worden.

Bel ons nu via 06-45771157