Waar is Marmoleum van gemaakt?

Marmoleum staat bekend als een tijdloze vloerbedekking, geliefd om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Maar hoe wordt dit iconische materiaal eigenlijk gemaakt? Laten we eens een kijkje nemen achter de schermen van de productie van Marmoleum en ontdekken welke ingrediënten en processen er nodig zijn om deze bijzondere vloer te creëren.

Een eeuwenoud recept

Het begint allemaal met een recept dat al meer dan 150 jaar standhoudt. Marmoleum wordt nog steeds vervaardigd volgens dit traditionele recept, met puur natuurlijke ingrediënten die de basis vormen voor zijn unieke eigenschappen. Deze ingrediënten omvatten lijnzaadolie, hars, houtmeel, ecologische pigmenten, kalk en jute.

Lijnzaadolie is de hoeksteen van marmoleum

Het hoofdingrediënt van Marmoleum is lijnzaadolie, geperst uit verantwoord geteeld Canadees lijnzaad. Lijnzaad, afkomstig van vlas, is een gemakkelijk te kweken gewas dat wordt gekoesterd om zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Wat Marmoleum echt onderscheidt, is dat het van nature antibacterieel is dankzij de lijnzaadolie, waardoor het niet alleen mooi is, maar ook hygiënisch en gezond.

Duurzame hars en houtmeel

Het benodigde hars wordt gewonnen uit goed gecontroleerde boslocaties, waarbij geen bomen worden geveld. In plaats daarvan wordt de hars getapt uit levende pijnbomen, waardoor de natuurlijke balans behouden blijft. Het houtmeel dat wordt gebruikt, is een afvalproduct van de houtindustrie, wat betekent dat er geen waardevolle bronnen verloren gaan. Het gebruik van tropisch hardhout wordt consequent geweigerd om duurzaamheid te waarborgen.


Versterking met kalk en ecologische pigmenten

Kalk, een ruim voorradig natuurproduct, wordt toegevoegd aan het mengsel om de vloer slijtvaster te maken, waardoor Marmoleum een langdurige levensduur krijgt. De prachtige kleuren van Marmoleum worden uitsluitend gemaakt van ecologisch verantwoorde pigmenten, waardoor elke vloer niet alleen mooi is, maar ook milieuvriendelijk.


Een stevige rug van natuurlijk jute

De rug van Marmoleum is gemaakt van sterk jute, een natuurlijke vezel die afkomstig is van een snel groeiend gewas met een lage milieu-impact. In tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen, belast jute het milieu minder, wat bijdraagt aan de algehele duurzaamheid van Marmoleum.


Kortom, het maken van Marmoleum is een complex proces dat draait om de perfecte combinatie van natuurlijke ingrediënten en zorgvuldig vakmanschap. Door vast te houden aan een eeuwenoud recept en te kiezen voor duurzame materialen, blijft Marmoleum niet alleen een symbool van natuurlijke schoonheid, maar ook van milieubewuste innovatie. Met zijn unieke eigenschappen en tijdloze uitstraling blijft Marmoleum een geliefde keuze voor wie op zoek is naar een vloer die zowel mooi als duurzaam is.


Marmoleum

Nu 5% korting op de gehele offerte!

Tijdelijk 5% korting op de gehele offerte, bovenop bestaande kortingen. De korting zal automatisch in de offerte berekend worden.

Bel ons nu via 06-45771157